Wat is EAC?

EAC staat voor Equine Assisted Coaching, ook wel paardencoaching genoemd. Bij EAC word je gecoacht met behulp van paarden. Het doel van de coaching is het bereiken van bewustwording, doordat je gestimuleerd wordt over jezelf en anderen na te denken en daarbij je eigen oplossing voor jouw coachvraag vindt. Dit gebeurt door middel van ervaringsgericht leren en te profiteren van de feedback die het paard daarbij kan geven. De coach faciliteert het proces door steeds te proberen díe leerervaring aan te bieden die jou in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is. De coach geeft hierbij geen advies of instructie. Het paard geeft geen oordeel zodat jij op een veilige manier kan ervaren, experimenteren en nieuwe manieren kunt uitproberen.

EAC is een oplossingsgerichte methode. Dit betekent dat we ons in de sessie niet zozeer richten op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat je daar in de toekomst mee wilt. Daarmee volgen we de paarden die ook altijd op basis van het hier en nu hun volgende stappen bepalen.

Om gecoacht te worden hoef je geen kennis van paarden te hebben. Een coachsessie vindt ook altijd op de grond plaats, nooit op het paard.